Kul jul!

Kul att man inte kan sova för man har ångest. Kunde verkligen inte somna igår kväll, och när jaga väl lyckades, så vaknade jag halv 4. Kommer vara en zombie på jobbet. Lär koka kaffe!

God Jul!

Och god fortsättning :)

Känns skönt med julefrid :P Hade en toppen julafton igår hemma i Hejdbacken med min familj <3 Fick några fina klappar och massa god mat. Åkte hem och hade klappöppning med mina sambosar. Haha, vad som än händer så är dom faktiskt min andra familj!!

Idag ska hela familjen Hejdbacke till Örebro och hälsa på min mormor! Sen ikväll blir det utgång på Bistro som har öppnat igen. Känns skönt att vårt hänghak nr 1 har öppnat igen :P Har smort in mig med brun utan sol så jag ska vara riktigt orange och fin. Hellre det än vit :P

Nu ska jag elda lite och klä på mig innan jag ska ge kaninerna lite frulle. Lär vara klar när dm kommer och hämtar mig. Tjao!

Och tomten & bocken

Tralalalala! Jag och Anna-Lena har gått runt och sjungit julsånger hela dagen, folk har kollat lite snett.. Men det är nog bara för att dom inte har någon julstämning! Sen har jag varit och hämtat hö, käkat mat med min familj och klätt granen. Jag och Ramsus skulle glo på film men jag somnade bara hela tiden. Åkte hem och kokade mig i duschen istället. Är riktigt kallt här hemma, men ska krypa ner under täcket och snarka bort det. Är svinigt trött!

:) :)

Idag har det mesta gått fel, det har verkligen inte varit min dag, men humöret har ändå varit på topp! Sanna var tillbaka så det var verkligen skitroligt att träffa henne! Hon & Dennis har varit med mig på storstäd idag och flummat runt. Sanna pajjade en ljusstake, och en kärring blev skitförbannad. Jag tog på mig skulden och gick ner till gubbarna på driften som inte lyckades få fart på den. Jaja, försöka duger :P Sen var jordfelsbrytaren trasig så jag fick varenda byggubbe på hela sjukhuset engagerad i att få fram en ny åt mig. Vet inte hur det gick till men helt plötsligt ringde dom runt och hörde med den ena efter den andra om vem som kunde tänkas ha en.. Snickare, elektriker, målare, golvläggare, brandgubbarna.. Haha! Dock verkade dom inte fatta vad det var för någe jag vill ha, så jag gav upp och körde utan. Gick ju det med, och inget small :P

Sen jobbade mina favvisar kväll på operation så ville knappt gå hem. Tycker så mycket om några där så det är helt sjukt. Mina räddare i nöden :)

Ska bli skönt med lite julledigt sen också. Dagarna går långsamt...

Nej nu får det vara nog!

Nu får det vara slut på depperierna och humörsvängningar. Allt kommer att ordna sig! Nu ska jag vara mitt vanliga glada jag igen, och försöka tänka på annat. Trots att det är -17, olidligt tråkigt på jobbigt, jag är sönderstressad och verkar ha dragit på mig tidernas magkatarr. Ska käka omeprazol? Måste vara bra till fredag så jag kan svulla masssaaa julmat :p

Det är lätt att fokusera på det dåliga i livet, men det gör det inte okej att glömma det fina. Tex. Mina underbara föräldrar som alltid står bakom och stöttar mig, hjälper mig, lyssnar och håller mig bakom ryggen. Dom gör verkligen allt för att livet ska gå vägen för mig! Mina fina arbetskamrater som stöttar och ger råd, dom som får mig att stå ut hela dagarna. Min underbara extra mamma Anna-Lena, utan henne skulle jag inte överleva tror jag :P Alla fina människor runt om mig helt enkelt! Mina fina djur som gör mig glad bara jag ser dom, vad gör folk utan husdjur?

Och på fredag är det faktiskt julafton. Årets absolut mysigaste dag som får även mina ögon att tindra. Önskar mig inget speciellt. Haha DVD-skivor och en snöborste? Det kan jag köpa själv :P Ser bara fram emot en heldag i Hejdbacken med god mat och hela familjen & kissemjauarna!

Time to smiiiiiileeeee :)

Before I get much older..

Som en kaxig 16 årig Helena sa, att i min värld snurrar jorden runt mig. Är det inte så det ska vara. Att man är huvudpersonen i sitt egna liv? När jag var 16 skulle jag aldrig se mig själv som nu. Inte när jag var 20 heller. Nu är jag 22 om 8 dagar och vet inte alls var jag är, eller vart jag är på väg.

När framtiden ser ljus ut och det verkar ordna sig.. Är det inte då man ska jubla, le, skratta och fira att man är på väg mot sitt mål? Att den overkliga drömmen håller på att slå in? Inte ska man väl ligga i sin säng, gråtfädig och stirra i taket? Jag har nog fått allt om bakfoten..

Önskar att jag var tillbaka där igen.. 16 år och lyckligt ovetande..

Ja! Jag skriver i gåtor. För det är precis vad det är. En fucking stor jävla gåta. Ett trassligt jävla garnnystan. Välj själv. En lång vandring börjar. Det gjorde den väl för länge sen. Men när jag är klar, då ska jag vara någonstans där jag har valt.. Resan mot målet är kanske det viktigaste, men tappar man bort målet, då får man ju ingen resa heller. För hur fan ska man veta vart man ska gå då? Och kommer man inte i mål, hur ska man då kunna börja nästa resa?

Önskar att man förstod sig själv lite bättre..

På tal om ingenting..

..Så känner jag starkt att jag MÅSTE åka utomlands. Det är inte klokt vad jag längtar efter sol, bad & värme. Turkiet känns avlägset!

Nu ska jag tugga i mig min lussebulle och se om dom har sytt klart så jag får jobba lite:P

Just..

..det är skönt när folk gör det enkelt för en att fatta beslut..


Saknar Maria dessutom! Tur hon kommer hem över jul :)

Längtar..

Haha. Det här bygget alltså. Ska man skratta eller gråta? Och med bygget menar jag mitt jobb, som alla jävla klappträn inte verkar fatta. Komiskt...

Och det här är min blogg. Som jag har för min egen skull.. Så jag skriver vad jag vill. För min egen skull. Det jag behöver få ur mitt huvud. Det är så jag funkar. Det jag inte kan sätta ord på bara blarrar ur, rakt ut på skärmen. Synd att det är så jobbigt att skriva mycket för hand, annars skulle jag lätt skriva dagbok! Allt känns lättare när det är nedskrivet. Och när man läser det är det nästan lättare att förstå sig själv. Det är inte meningen att någon annan ska göra det. Förstå mig alltså.. Är inte direkt ute efter att bli nya Kissie..

Escape escape crtl alt delete?

Väntar på att få sluta, ska nog gå och fika lite. Det kurrar i magen, men vet inte om jag törs. Har haft ont i magen sen i fredags. Det bara krampar och trycker och den är helt svälld. Magsår säger dom. Bullshit säger jag. Det ska nog gå över..

Skriver bara en massa dravvel för att jag inte har något direkt att göra. Vill bara att dom ska bli klara så jag kan städa och gå hem. Eller nej jag vill inte ens det.. Sova hos mamma och pappa i mitt gamla flickrum inatt kanske.. Med Måns i fotändan, det känns lockande :) Hela världen lyser upp när jag ser min katt, min största skatt!

Lördag!

Är riktigt glad idag att jag inte var ute i går. Är pigg och inte bakis! Känner för att göra någe, men vet inte riktigt vad. Får se om jag kommer på någe. Blir det plusgrader framemot dagen ska jag nog ut och städa kaninburar :)

Har haft svårt att äta hela veckan. Har typ käkat några naturdiet och gröt och någon bit tårta. Igår käkade jag och Matilda chibbbbsss, urkk kände mig sjuk på kvällen. Låg och svettades och kallsvettades omvartannat, hade kramper i magen och ville spy. Inge mer chibbs på ett tag, det är ett som är säkert! Stackars min mage, den måste fått en mega chock :P

Har svårt att äta, sova och koncentrera mig för att jag bara funderar hela tiden, men det börjar kännas lite bättre :P Fick nog en svacka, men jag känner mig själv rätt bra egentligen. Jag vet ju hur jag reagerar, men sen brukar det ordna sig till slut. Har i alla fall världens bästa mamma som alltid stöttar mig och står bakom mig i vått och torrt. Även om vi bråkar som bara vi gör :)

Det bara snöar & snöar.. Ska till Hejdbacken någon dag och hämta min pulka! Nu ska jag ner och elda lite, pussss!

Lite muntrare

Har gosat med mina pälsbollar, dom får mig alltid gladare! Sen ringde Malin och muntrade upp mig, så nu känns allt mycket bättre. Allt kanske inte har sin tid, utan man får skapa det själv.. Med lite skinn på näsan och kött på benen så... Det kanske blir jobbigt ett tag, men det mesta brukar lösa sig till slut, även för en olycksfågel som jag själv :)

Är så konstigt hur man bara kan tröttna på allt..

Mina fina arbetskamrater <3

Sitter på jobbet och är allmänt grinig. Vet inte vad det är för fel på mitt humör. Eller jo, det vet jag väl. Men orkar inte ens tänka på det.. Fast det gör jag ju konstant.. Snurrar i skallen! Jag stör mig dessutom på en massa småsaker på det här bygget, inget man kan göra någonting åt, förutom att slamra lite extra, men det känns bra för stunden i vilket fall som helst! Vore jag en tecknad gubbe skulle jag ha ett enormt åskmoln över mitt huvud, konstans & sen en vecka tillbaka...

Är så glad åt mina fina arbetskamrater på städ, som verkligen stöttar mig just nu, jag vet att jag har dem bakom mig! Det känns verkligen skönt, även om det kanske inte är till särskilt stor hjälp i det långa loppet! Och några fina människor på den här operastionsavdelningen. Alltså jag blir nästan gråtfärdig när jag pratar med dom. Dom vill verkligen mitt bästa! Finns inga som stöttar och ger mig så bra råd som dem just nu. Önskar bara att jag hade modet att följa dem.. Ähh, vet inte ens vad jag dravvlar om, men vill nog mest få ur mig att det är så jävla skönt att det dyker upp support från dem man minst anar när man behöver det som mest.. Nu önskar jag mest att det ska ske ett mirakel.. Kan man önska sig det i julklapp?

Jaja, what to do? Tågen kommer och går.. En vacker dag är det min tur att hoppa på!

Äntligen fredag..?

Har ju varit hemma hela veckan, så dagarna spelar inte så stor roll egentligen, men det är alltid skönt med fredag :) Känner mig bättre och har inte feber längre så det är en bra start på helgen! Har varit uppe sen 8 imorse och eldat och släpat in halva sista 1½kubiks säcken med ved, så vi borde kunna släpa in den i garaget nu! Idag eller imorgon kommer nämligen ett lass på 6 kubik till så vi har att göra :P Blev helt slut! Så helt bra kan man ju inte säga att jag är..

Nu sitter jag med min kaffekopp, trött som ett as i min rosa morgonrock. Har duschat och smort in mig med brun utan sol. Så nu stinker jag. I högtalarna skrålar Christer Sjögren och mina sambosar muppar runt. Idag lär vi försöka göra ett ryck i lägenheten! Men först kommer Sara och ska fixa mina naglar! Lär bli lite glammig, för sjuk eller inte så är det våran inflyttningsfest imorgon!

En vanlig syn.. Madde ligger och snarkar till Coldplay :P

Här bor vi <3


Hos kaninerna..

Mina kaniner har aldrig bott i någon slags "kaninhus", förutom hösten 2007 när jag bodde i Örebro en sväng. Då bodde dom i ett stall tillsammans med Emelis kaniner. Det var vädigt trevlig att dela med någon annan, och att ha kaninerna under tak! När jag flyttade hem igen följde kaninerna såklart med, och hamnade återigen på "vedbacken" i Hejdbacken hos mamma & pappa. Nu har de bott utanför min förra lägenhet på Västerplan, på en trång gräsplätt. När jag och Matilda flyttade ihop fick de stå längst garageväggen där, och fick en stoooor uteplats. Nu däremot, när vi har flyttat till hus, så har de fått flytta in i vedboden. Den är rätt dålig byggd, men den duger åt dem. Den skyddar mot den värsta snön & blåsten och fungerar bra som förvaringsplats åt hö, transportburar osv. Det är lite rörigt nu, och kvaliteten på bilderna är halvtaskiga, men här bor iaf mina 6 lurvbollar nu, och jag hoppas dom kommer trivas =)
Dörren står öppen så att det ska komma in ljus. Hatar när det är mörkt, känns som lurvbollarna också får vinterdepression då :P Belysning är på G! Ska bara skaffa en förlängninssladd för utomhusbruk och hitta någon bra plats att dra ström från :)
Röken är min frusna andedräkt :P
Dom står 2 på höjden & 3 på längden, för jag är så kort. Egentligen skulle alla stå på betongblock så de kommer upp en bit.. Men de var så hårt frastfrusna vid förra lägenheten så det fick bli såhär så länge!
Pumba & Ferdinand fick komma upp en liten bit iaf. Som tur var låg det några block på gården, annars hade det inte gått att öppna Ferdinands bur..
Och såhär ser det ut från vardagsrumsdörren. Hagarna ska stå någonstans ditåt så man ser dem inifrån. Kanon med dörr där, så man slipper gå runt hela huset.
Bildbomb :P

Julpyssel

Idag har vi haft lite julpyssel i sjukstugan. Matilda kom hem med apelsiner & nejlikor, så nu luktar det jul i köket & vardagsrummet :)
I vardagsrummet fattas det fortfarande gardiner.. Det kommer! :)

Så förbannat rutten!

Urs, min förkylning går bara åt fel håll, känns inge vidare alls faktiskt! Blir trött bara av att gå upp och ner för trappan till pannrummet. Inte okej. Är varmt och skönt i huset iaf, än så länge går det bra för oss att elda loss :P En nisse var här i förmiddags och kollade på elementen i hallen. Det har ju inte fungerat överhuvudtaget, så igår blev vi lite smått osams med hyresvärden.. Men nej, sånt trams tolerar vi inte :) Var termostaten som vi trodde, hoppas han får ordning på det snart. Lär behövas om den här kylan fortsätter!

Idag har min gamla gubbe Ferdinand flyttat hit också. Han fick ta plats i vedboden med dom andra. Han har ju bott kvar hos mamma och pappa, men nu passade det bra att han flyttade med. Äldsta Stampen bor fortfarande kvar i Hejdbacken inomhus. Han kommer aldrig få flytta därifrån, gose! Känns skönt att ha ett "kaninhus" har aldrig varit bortskämd med det, så det är kanon! Är väldigt mysigt och hemtrevligt här överhuvudtaget, tror vi kommer stormtrivas! Ska leta fram min kamera och lägga ut lite bilder :)

Vecka 1 !

Nu är jag vaken själv igen :P Eller Matilda är på jobbet.. Men Madde den sjusovaren snarkar loss i sitt blåa rum! Jag är hemma idag. Är riktigt hängig, feber och förkyld och tryck i bihålorna så nu ska jag vila upp mig!

Det börjar bli klart i huset nu i alla fall! Jag och Madde sprang skyttetrafik upp och ner i källaren, packade upp saker och bar ner skit i förråden, eldade och städade hela dagen igår. Det är riktigt mysigt! Nu saknas det gardiner & en matta i vardagsrummet sen ska vi nog börja känna oss nöjda. Granen är på plats så jag är nöjd iaf! Pappa & Jocke var här och drog kablar till boxern, men det verkar vara för dålig sändning, så idag ska pappa komma med en antenn förstärkare och se om det får fart på eländet!

Igår när jag och Madde kämpade med min utomhus julbelysning så hälsade granngubben glatt på oss. Han tyckte det var roligt att det blir lite livat här.. Får se om han håller fast vid det sen när han inser vilka nötter vi är :P Längtar verkligen tills allt är klart och lägenheten är städade och helt tömd. Synd bara att jag inte har den minsta gnutta ork. Får ta lite i taget!

Nu lär jag kolla pannan så vi slipper frysa! Är riktigt varmt och skönt här än så länge :)

Nu var det ett tag sen igen..

Ja, jag är ju som sagt inte den bästa på att blogga, men ibland är det skönt att skriva lite allmänt dravvel :)
Det har varit förbannat mycket på sista tiden. Kaos på jobbet, kaos med flytten osv. Men nu, nu är vi på plats i huset, och inatt sov jag första natten i mitt nya rum! Gick väl sådär, är så jävla förkyld :P Sen är det lite ovant med alla ljud. I lägenheten visste jag ju att det var grannarna, men nu är det ju bara vi. Ligger så nära gatan också så man hajjar till. Men man vänjer sig ju! Har precis varit ut till kaninerna, och dom såg glada ut. Dom har fått flytta in i vedboden på baksidan, så det känns skönt med lite skydd. Ska försöka få upp hagarna idag också!

Nu ska jag ner och slänga i lite mer ved i pannan. Madde snarkar i sitt rum och Matilda ska hämta sin säng idag. Sen är kollektivet komplett :P

Går dock runt och känner mig irriterad och smånere. Hoppas det är för att jag är sjuk och inte har fått sova ordentligt på hela veckan. Det ska nog släppa när allt är färdigt och man kan slappna av.. Vore en fördel om det kunde lugna ner sig lite på jobbet också! Peace out!
Fulaste bilden. Men kärlek på er ändå <3

RSS 2.0